Hajutyöskentelyn perusteet (A), 5 krt, keskiviikko klo 19:30, alkaen 7.8.

Hajutyöskentelyn perusteet -kurssilla opetamme koiralle aktiivista etsimistä. Tavoitteena on saada koira työskentelemään motivoituneesti ja itsenäisesti, etsien hajun lähdettä, alkuharjoituksissa ruokaa, myöhemmin harjoitushajuna toimii Kong tai namipiilo. Hajutyöskentelyn aloittaminen ruuan avulla on tehokasta, palkitsevaa ja työskentely on koiralle hyvin luontaista. 

Harjoituksissa yhdistyvät haistelu- ja hallintaharjoitukset. Etsintäharjoituksissa käytetään erilaisia etsintäkohteita, kuten kuormalavoja, laatikoita ja renkaita. Hajutyöskentelyn perusteet -kurssi sopii kaikille yli 5 kk ikäisille koirille, eikä mitään ennakko-osaamista tarvita. Kurssi sopii erinomaisesti myös seniorikoirille aktivoinniksi.

Kurssilla esittelemme koiralle myöhemmässä vaiheessa käytettäviä apuvälineitä, kuten hajupurkkeja ja nk. purkkiradan leikillisten harjoitusten avulla, jotta myöhemmissä ja teknisemmissä harjoituksissa ne ovat jo koiralle tuttuja. 

Hajutyöskentelyä voi harrastaa omaksi iloksi tai edetä erilaisiin harrastuslajeihin (NoseWork, jäljestys, tunnistusetsintä, sienikoira ym.). Kurssilla opetamme myös koiralle sekä aktiivista, että passiivista odottamista ja rauhoittumista. 

Haistelu on koiralle luontaisaa ja miellyttävää. Haistelun harjoittelu aktivoi koiraa tehokkaasti ja saattaa auttaa vähentämään käytöshaasteita. Mitään ennakko-osaamista tarvita. Harrastus sopii erinomaisesti myös seniorikoirille aktivoinniksi.

Tutustu tarkemmin hajutyöskentelyyn ja koulutuspolkuun täällä. 

Kurssille mahtuu 3 koirakkoa. Harjoitukset pidetään sisätilassa. 

Kurssiin kuuluu videoluento koiran koulutuksen perusteista.

Kurssin aikana voit korvata yhden kurssikerran. Korvaava kurssikerta järjestetään sunnuntaina 1.9. klo 13:30. Muita kurssikertoja korvataan vain lääkärin tai eläinlääkärin todistusta vastaan. 

Ajankohta: keskiviikkoisin klo 19:30 (kesto noin 50 minuuttia kurssikertaa kohden)
Kurssipäivät: 7.8., 14.8., 21.8., 28.8., 4.9.
Paikka: Ekebyntie 39, Siuntio

Kouluttaja: Linnea Skogberg (lue lisää kouluttajasta

135,00 €