Kurser och skolningar

Djurskolning med hjärta

Jag ordnar individuell skolning för en lättare vardag. Skolningen grundar sig på vetenskapliga forskningar. Skolning enligt hundens behov belönar både djuret och ägaren. 

Utbudet innehållet så fördigt paketerade kurser, privatskolning som skräddarsydda skolningar. Kurserna är delade enligt tema eller förhandskundkaper. En del av smågruppskurserna innehåller skriftliga hemövningsinstruktioner per e-post efter varje kursgång. 

Skolningar kan skräddarsys enligt individuella behov, så ta gärna kontakt. 

Jag ordnar skolning i bl.a. följande: valpkurs, vardagskunskaper, lugnhet, vardagslydnad, klickerträning, föremåls uttryckning, föremålssök, nybörjarspårning, fortsättningsspårning, stadssök, personsök, passering, luktarbete. 

Boka skolningarna i nätbutiken. 

Jag följer Suomen Eläintenkouluttajat ry:s etiska regler

Privatskolning

Privatskolningsens tema får du välja själv. Vi kan öva till exempel luktarbete, delar av lydnadsskolningens rörelser eller vardagskunskaper, såsom skötselåtgärder eller vänteuppgifter. Vi kan även göra muskelgympa eller berikning.

Privatskolning lämpar sig utmärkt till exempel för reaktiva eller försiktiga hundar eller hundar som är känsliga för störningar, för då kan ett bra alternativ vara att öva i lugn och ro. Privatskolning är även ett bra alternativ för hundar som ännu inte kan vänta lugnt. Privatskolningen lämpar sig även utmärkt för en förare som spänner sig för gruppsituationer, dessutom övar vi i privatskolningen sådana saker som just du vill öva med din hund. 

Privatskolning sker antingen i hundens hem, i företagets utrymmen eller i en separat överenskommen plats.

Privatskolningen kostar 59 € / 50 minuter (innehåller resersättningar till högst 12 km från företagets adress, övriga faktureras 0,55 €/km). Dagstiderna har rabattpris på 55 €/50 minuter.

Du kan även boka en 30 minuters privatskolning i priset 35 €/gång. 30 minuters privatskolningar sker endast i företagets utrymmen i adressen Ekebyvägen 39, Sjundeå. 

Privatkurs (4 gånger):
135 €/ 30 min / 4 gånger (33,75 € / hund / gång)

Privatskolning (1 gång) för två:
30 € / hund / 45 minuter
25 € / hund / 30 minuter

Privatkurs (4 gånger) för två:
119 € / 45 min / 4 gånger (29,75 € / hund / gång)

Alla priser innehåller mervärdesskatt 24 %.  

För att boka in privatskolningar kontakta info@elainkoulutuslinnea.fi eller 041-533 8962.  

Beteendeutmaningar

Då vi hanterar beteendeutmaningar undersöker vi hundens välmående samt beteenden som är utmanande för ägarens vardag. Beteendeutmaningar behandlas som privatskolningar, där vi lär oss om orsakerna till beteendeutmaningar och bygger upp en individuell behandlingsplan. Det är viktigt att gå till väga hund för hund, med hänsyn till hundens välbefinnande, varför beteendeutmaningar inte behandlas på distans eller i gruppträning.

Vid behandling av beteendeutmaningar tar vi hänsyn till hundens välmående helhetsmässigt och tar reda på vilka faktorer som belastar hunden i dess vardag och vad för slags åtgärder vi kan genomföra för att öka hundens allmänna välbefinnande.

Som beteendeutmaningar räknas bland annat passeringsproblem, rädslor, svårigheter att bli ensam och överdriven upprördhet eller stress. 

Behandlingen av beteendeutmaningar börjar med det första mötet, som inkluderar ett 1,5–2 timmars möte och en skriftlig behandlingsplan baserad på förundersökningen och mötet. Under mötet går vi, förutom intervjun, även igenom olika övningsmetoder i praktiken för att hantera beteendeproblematiken. Den skriftliga behandlingsplanen listar de åtgärder som diskuterades under mötet.

I vissa fall räcker bara det första mötet för att ge ägaren verktygen att hantera beteendeutmaningen, men ibland kräver behandlingen av problemet uppföljningsbesök. Att söta beteendeutmaningar lättar både hundens och din egen välmående så skolning är väldigt viktigt. 

Första mötet 1,5-2 h
Dagstider (kl. 8-16) 140 €
Kvällstider (kl. 16-21) 150 €

Uppföljningsskolning 50 min
Dagstider (kl. 8-16) 55 €
Kvällstider (kl. 16-21) 59 €

Priset innehåller resersättningar till högst 12 km från företagets adress, övriga faktureras 0,55 €/km. 

Alla priser innehåller mervärdesskatt 24 %.   

För att boka in ett första möte för skötsel av beteendeutmaningar kontakta info@elainkoulutuslinnea.fi eller 041-533 8962. 

Skolningsutrymmet
Ekebyvägen 39, Sjundeå

Skolningsutrymmet är 29 m2 stort. Underlaget är en heltäckande matta

I utrymmet finns en stor spegel, TOKO-tillbehör samt andra skolningstillbehör. 

Temperaturen i skolningsutrymmet är ca. +20 grader. 

I utrymmet är det lätt att observera små detaljer. 

Skolningsutrymmet är beläget nära gränsen till Sjundeå och Kyrkslätt, nära stamväg 51.