Luktarbete, grundkurs (A), 5 ggr, onsdag kl. 19:30, börjar 7.8

På luktarbete grundkursen lär vi hundarna söka aktivt. Målet är att hunden ska arbeta motiverat och självständigt då den söker källan av lukten, först godbitar och senare Kong. Att börja luktarbete med hjälp av mat är effektivt, lönsamt och väldigt naturligt för hunden.

Under kursen kombinerar vi luktövningar med kontrollövningar. I övningarna använder vi oss av olika övningsmål, såsom lastpallar, lådor och däck. Grundkursen lämpar sig för alla över 5 månader gamla hundar. Inga förhandskunskaper krävs.

Vi bekantar hunden med olika hjälpmedel, såsom luktburkar samt den så kallade burkbanan, för de kommer att komma med i övningarna senare då övningarna blir mer tekniska. 

Luktarbete kan användas som en rolig aktivering för hunden eller fortsätta med någon hobby (NoseWork, spårning, identifikationssök, svamphund mm.). På kursen lär vi även hundarna vänta både aktivt och passivt samt att lugna sig. 

Att använda luktsinnet är naturligt och väldigt behagligt för hunden. Luktarbete aktiverar hunden och kan hjälpa att minska utmaningar i beteendet. Hobbyn lämpar sig utmärkt även för seniorhundar som aktivering. 

Läs mera om luktarbete och bekanta dig i skolningsplanen här. 

På kursen ryms 3 ekipage. Övningarna hålls inomhus. 

Till kursen hör en videoföreläsning om grunderna inom hundskolning.

Under kursen kan du ersätta en kursdag. Ersättande kursdagen ordnas söndagen den 1.9 kl. 13:30. Övriga frånvaron ersätts endast genom att visa läkar- eller veterinärintyg. 

Tidpunkt: onsdagar kl. 19:30 (ca. 50 minuter per kursgång)
Kursdagarna: 7.8, 14.8, 21.8, 28.8, 4.9
Plats: Ekebyvägen 39, Sjundeå

Skolare: Linnea Skogberg (läs mera om skolaren)

Kursspråk: huvudsakligen finska

135,00 €